Gulerods-laksedeller med grov nøddemos

I denne opskrift bliver der bl.a. brugt gulerødder. Guleroden indeholder kostfibre og vitaminer, som er god for fordøjelsen. Bl.a. indeholder den a-vitamin, som er en antioxidant. Guleroden indeholder også kalium og kalk, dette øger immunforsvaret og fremmer kroppens saltbalance. Til 4 personer 300g fin laksefars 1 citron 1 bundt dild ½ tsk gurkemeje 1 gulerod 8 bagekartofler 1 dl mælk 4 spsk finthakkede hasselnødder 4 spsk rapsolie salt, peber Bland laksefars, citronskal, finthakket dild, gurkemeje og fintrevet gulerod. Lad farsen stå i 10min. Bagekartoflerne skrælles, skær dem i grove tern, kog dem herefter i usaltet vand. Mos kartoflerne, når de er møre. Bland de mosede kartofler med mælk, finthakkede hasselnødder, salt og peber. Kartoffelmosen kommes i et ildfast fad og bages i 25min. ved 180 grader. Kom lidt rapsolie på en pande og brun laksefrikadellerne. Velbekomme.