Gulerods-laksedeller med grov nøddemos
I denne opskrift bliver der bl.a. brugt gulerødder.
Guleroden indeholder kostfibre og vitaminer, som er god for fordøjelsen. Bl.a. indeholder den a-vitamin, som er en antioxidant. Guleroden indeholder også kalium og kalk, dette øger immunforsvaret og fremmer kroppens saltbalance.
Til 4 personer
300g fin laksefars
1 citron
1 bundt dild
½ tsk gurkemeje
1 gulerod
8 bagekartofler
1 dl mælk
4 spsk finthakkede hasselnødder
4 spsk rapsolie
salt, peber
Bland laksefars, citronskal, finthakket dild, gurkemeje og fintrevet gulerod. Lad farsen stå i 10min.
Bagekartoflerne skrælles, skær dem i grove tern, kog dem herefter i usaltet vand. Mos kartoflerne, når de er møre.
Bland de mosede kartofler med mælk, finthakkede hasselnødder, salt og peber.
Kartoffelmosen kommes i et ildfast fad og bages i 25min. ved 180 grader.
Kom lidt rapsolie på en pande og brun laksefrikadellerne.
Velbekomme.