Varme hveder

Nu er det snart Store Bededag og traditionen tro spiser man varme hveder dagen før. Her er en opskrift på, hvordan du selv kan lave dine egne hveder: Der bliver 16 stk. ud af denne opskrift. Dette skal du bruge: 2 æg (sammenpiskede) 50g gær ½tsk salt 4dl mælk 1tsk stødt kardemomme 1spsk sukker 1kg hvedemel Kom mælken i en gryde og lun den. Rør gæren ud i den lune mælk. Kom æggene i, undtagen 2 spsk som du skal bruge til pensling. Kom salt, kardemomme og sukker i melet. Tilsæt herefter melet. Ælt dejen, dæk den til og sæt den til hævning i 30 min. Ælt dejen igen og lav 16 boller ud af den. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 20 min. Pensling: Kom lidt vand i de 2 spsk æggemasse og pisk det sammen. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 18-20 min. Tag dem ud, lad dem køle lidt af, skær dem over og kom dem tilbage i ovnen (200 grader i 4-5 min.)