Motion under graviditet

Du må gerne dyrke motion, når du er gravid, hvis du har en normal graviditet og du ikke lider af specielle sygdomme. Er du i tvivl, så kontakt din læge.
Husk at lytte til kroppen under motionen/aktiviteten. Gør det ondt / er der ubehag, så stop.

Når du dyrker motion under graviditeten, forebygger du for tidlig fødsel, graviditetssukkersyge og svangerskabsforgiftning. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at raske, gravide kvinder får mindst 30min. moderat motion om dagen (f.eks. gåtur eller svømning).

Det anbefales ikke at dyrke for fysisk krævende motion, da blodet så vil prioritere musklerne frem for livmoderen. Sker dette, kan det mindske fostrets vækst. Husk derfor ikke at overdrive motionen. Det er godt at dyrke motion, når du er gravid, men det er ikke tiden, hvor du skal forberede et maratonløb.

Undgå denne form for aktiviteter, når du er gravid:
Det er en god ide, at undgå aktiviteter, hvor risiko for at få slag/stød mod maven eller falde kan forekomme. (F.eks. fodbold, håndbold, skiløb, ridning og langdistanceløb).

Andre gode råd:
– Vær på vagt overfor overophedning. (Når det er varmt, så lad være med at dyrke motion midt på dagen. Ha’ god udluftning/ventilation, når du dyrker motion indendørs. Sørg for at få nok at drikke).
– Gør det ondt / er der ubehag, når du motionere, så stop.
– Tal med din læge om det, hvis du oplever utilpashed, når du dyrker motion. (Det kunne f.eks. være svimmelhed, kvalme og synsforstyrrelser).


Holdtræning for gravide:
Vil du have hjælp til at finde ud af, hvilke øvelser du kan lave under din graviditet? Så meld dig på holdet Holdtræning for gravide. Holdtræningen foregår hos LykkeFys, og det er en uddannet fysioterapeut, der står for træningen. Du kan læse mere om holdet her.

Graviditetsmassage

Under graviditeten kan man godt få lyst og/eller brug for graviditetsmassage.
Det er en rolig og afslappende massage, og kommer du med en problematik, ser vi på den samtidig med. Det kunne f.eks. være lægkramper, hovedpine eller skuldersmerter.

Bestil tid

Har du spørgsmål, eller vil du gerne bestille tid, så kontakt LykkeFys på tlf. 30 96 59 08 (hverdage kl. 08.00-17.00).

Du kan også bestille tid døgnet rundt via online tidsbestilling.

Share This